Funkcionalitás

Funkcionalitás:
Ma a beltéri ajtó nem csak egy ajtót jelent. Élettereket választ el és köt össze.
Formailag ez megoldható egy egyszerű nyíló szerkezettel, kétszárnyú ajtóval, tolóajtóval, speciális oldal vagy felülvilágítós szerkezettel is, a funkcionalitásnak, a praktikumnak vagy egyszerűen csak az esztétikai igényeknek alárendelten.

Szélfogóelem      

Szélfogó elemek:
széles falnyílásoknál vagy nagyobb helyiségek elválasztásánál a legideálisabb megoldás. 265 mm szélességig és magasságig rendelhető, felső üveggel, vakablakkal, egy vagy két oldalsó üveggel, egy vagy kétszárnyú ajtóval. Vízszintes osztóléccel vagy nélküle ... számtalan kombináció az Ön igényei szerint.

 
 

kétszárnyú ajtó
     

Kétszárnyú ajtók:
a kétszárnyú ajtókat általában a nagyobb helyiségek összekötésénél alkalmazzuk. Ebben az esetben az álló szárnyat szokásosan ellenvasalattal látjuk el,a padlóhoz illetve a szemöldökhöz rögzítjük.
A szerkezet készülhet szimmetrikus vagy aszimmetrikus kivitelben is.
Majdnem minden termékcsaládban kapható és szabadon kombinálható üvegprogramunk termékeivel.

 

 Falban sikló tolóajtó       Tolóajtók:
tolóajtóink falban vagy fal előtt futó kivitelben, egy vagy kétszárnyú változatban egyaránt készülhetnek. Rejtett futósin és kiváló minőségben kidolgozott részletek kötik össze a funkcionalítást a megjelenéssel. A hangtalan mozgásról alumínium sínek és teflonos görgők gondoskodnak.
A helytakarékos tolóajtók különösen kisebb helyiségekben előnyösek.
Szinte valamennyi termékcsaládban majdnem az összes felületben kaphatóak, jól illeszkednek a többi ajtóhoz és minden egyedi ízléshez.

 
Speciális ajtók :
Minden szakterületnek megvan a maga specialítása. Ez, az ajtók esetén sincs másképp, a hétköznapi külső mögött különleges funkciók rejtőzhetnek: hangszigetelés, klímaosztály, tűz és füstgátlás vagy akár betörésvédelem.
Külön - külön vagy kombinálva.

Legtöbb modellünk - a normál ajtóinkkal azonos optikai tulajdonságainak megtartásával - felvértezhető a fent említett tulajdonságokkal.

Klímaosztály:
Azok az ajtók melyek a lakás hideg és meleg területeit elválasztják - pl. fűtött bejáratot a hideg lépcsőháztól, vagy a pincét, kamrát a lakótértől - rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve.
A speciális gyártástechnológiai lehetőségeknek köszönhetően a vetemedés megelőzhető.
A klímaosztály a különböző kategóriákba való besorolásra szolgál: mellékelten leolvasható hogy milyen hőmérsékleti - és páratartami különbségeket bír ki egy ajtó.

   I.Klímaosztály  II.Klímaosztály  III.Klímaosztály

     Hideg oldal-meleg oldal  Hideg oldal-meleg oldal  Hideg oldal-meleg oldal

   hideg oldal
 meleg oldal
 hideg oldal
meleg oldal   hideg oldal
 meleg oldal

 Hőmérséklet  18 ° C  23°C  13°C  23°C  3°C  23°C

 Páratartalom    50%  30%  65%  30%  80%  30%

 

Hangszigetelés :
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kíméljük idegeit. Az ajtólap speciális felépítése és a padlótömítés, amely az ajtó csukódásakor autómatikusan lesüllyed, hathatós védelmet nyújt a hanghullámok átszűrődése ellen. 32dB...;37dB....vagy akár 42dB hangszigetelési osztályból választható és különböző klímaosztályban kapható minden olyan helyre, ahol nyugalmat szertne.

Padlótömítés
Lezárt padlótömítés
Az ajtó becsukásakor a hangszigetelő padlótömítés autómatikusan lesüllyed. Speciális felépítésével maga az ajtó is útját állja a hanghullámoknak. Az ajtó és az ajtótok természetesen egységet alkot, a megfelelő hangszigetelés kettőjük együttműkődésével és a szakszerű beépítéssel érhető el.

 

Biztonsági ajtó:
Egy betörő pontosan ismeri egy lakásbejárati ajtó gyenge pontjait, mi szintén. Biztonsági ajtóinkat minden olyan ponton megerősítettük ahol ez szükséges.
A tokbéléshez -és ezen keresztül a falazathoz- erős biztonsági pántok rögzítik a rendkívül stabil ajtólapot.A betörést a speciális biztonsági zár nehezíti meg igazán. A zár a keret és az ajtólap szilárd egységet alkot. Kiemelten fontos a szakszerű beépítés és a falazathoz rögzítés.
 Biztonsági pántolás  Biztonsági ajtó  Biztonsági zár rendszer  Biztonsági rögzítés
   Biztonsági zárlemez  Biztonsági rögzítés
 Biztonsági pántolás  Biztonsági zár rendszer  Biztonsági rögzítés